FERTINA P

1946

povrceFERTINA P je tekuće gnojivo za povrće.

Primjena:

Fertina P namijenjena je prihrani putom lista i tla svih vrsta povrća koje se uzgaja na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Koncentracije za primjenu Fertine P pri prihrani povrća su od 0,5% do 2%.

Povrće koje se prihranjuje čestim prskanjem, na otvorenom prostoru, u plasteniku ili stakleniku, i dok su biljke manje sa slabije razvijenim listovima treba prskati ili zalijevati otopinom koncentracije od 0,5% do 1% jednom tjedno. Ako su prihrane svakih 10 do 14 dana ili prema potrebi, posebno ako su vidljivi znaci nedostataka nekog od biljnih hraniva, primjenjuje se 2% otopina i to prskanjem ili zalijevanjem. U prihranjivanju krumpira Fertina P se primjenjuje prvi puta prije cvatnje, a nakon cvatnje svakih 10 do 14 dana u 2% koncentraciji.

Osim u gnojidbi povrća Fertina P pogodna je za prihranjivanje jagoda, lubenica i dinja. Može se prihranjivati prskanjem ili zalijevanjem u 1% otopinom jednom tjedno. Primjena Fertine P kroz sustave za navodnjavanje u prihrani jagode je 1 l/1000m2, a za lubenice i dinje 1 do 2 l/1000 m2, jednom tjedno.

Sadrži: Dušik (N) 10 %, Fosfor (P2O5) 5 %, Kalij (K2O) 4 %, Bor (B) 0,2 %, Bakar (Cu) 0,002 %, Željezo (Fe) 0,02 %, Mangan (Mn) 0,01 % i Cink (Zn) 0,02 %.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.