Savjeti

Savjeti

Savjeti za poljoprivrednike i sve one koje zanima poljoprivreda…

Čuvanje ubranog povrća

Glavni faktori kvarenja kvalitete svježeg povrća i voća kod čuvanja su proces disanja i stvaranje plina etilena.Nakon berbe plodovi povrća i voća - mada...

Rezidba plasteničkog krastavca

Krastavci su interesantni u proizvodnji povrća u zaštićenom prostoru jer brzo rastu i mogu početi roditi za 60-70 dana po sjetvi.Proizvodnja krastavaca ovisno o...

Pelet za čišćenje ložišta kotlova

Peleti za čišćenje ložišta kotlova za centralno grijanje, ložišta sobnih peći, kamina, kao i ložišta kotlova i kamina na pelet jednostavan su i učinkovit...

Kako do sredstava iz EU fondova?

Većini je poznato kako smo ulaskom u Europsku Uniju dobili mogućnost financiranja naših domaćih projekata iz europskih fondova i da na raspolaganju imamo nešto...

Skladištenje mineralnih gnojiva

Prilikom skladištenja mineralnih gnojiva potrebno je pridržavati se nekih uputa kako se ne bi narušila kvaliteta uskladištenih proizvoda te kako bi zadržala sva deklarirana svojstva...

Upotreba leda u ribarstvu

Nutricionisti ubrajaju ribu među najkvalitetnije prehrambene proizvode i to prvenstveno zbog udjela bjelančevina, probavljivosti bjelančevina i udjelu nezasićenih masnih kiselina.Preporuke o njenoj redovitoj konzumaciji...

Kokošje gnojivo u gnojidbi povrća

Kokošje gnojivo je uistinu jako i zbog toga se obično u povrtnjacima daje prednost goveđem stajskom gnoju.Međutim, gnoj peradi je veoma bogat hranjivim tvarima...

Uništavanje divlje kupine u voćnjacima

Divlja kupina se može uništiti na dva načina. Na način da, ukoliko se tlo ne obrađuje te želite da trava ostane prisutna a kupina...

Čuvanje krumpira

Svima nam je dobro poznato kako se kod skladištenja krumpira redovito pojavljuju i određeni gubici. Oni se ustvari podrazumijevaju te se toleriraju gubici do...

Početničke greške uzgajivača povrća

Svejedno jeste li početnici ili već iskusni vrtlari, svi povremeno griješe, jer na greškama se i najbolje uči, ali ako se netko kontinuirano educira...

Rakija od jabuka

Jabuke se smatraju cijenjenim i izrazito vrijednim voćem kada se troše u svježem stanju. Zbog navedene činjenice jabuke se vrlo rijetko prerađuju u rakiju.Eventualno...

Priprema tla za sadnju voćaka

Vrijeme je sadnje voćaka, a priprema tla za sadnju je nakon izbora klime, lokacije, tla i vrste jedan od važnijih zahvata prilikom sadnje voćaka.Osvrnut...

Kada orezivati ruže?

Glavna rezidba ruža se ne obavlja tijekom jeseni, odnosno, početkom zime nego rano u proljeće, što znači početkom ožujka ili travnja prije nego što...

Kada brati kiwi?

Na kiwiju se, za razliku od ostalog voća pri zrenju plodova ne opažaju vanjske promjene, te je teško odrediti pravo vrijeme berbe.Kod određivanja berbe...