RATARSTVO

Korovi mogu biti značajan izvor zaraze

Obično se kod nas događa da se korovi nakon žetve ili berbe uzgajane kulture više uopće ne suzbijaju, i tako ostaju i dalje nesmetano...

Propusti u suzbijanju korova u šećernoj repi

Posljednjih godina, zbog gospodarskih i ekoloških razloga, nastoji se racionalizirati primjenu herbicida a da se ne umanji njihov biološki učinak.Ovakav pristup suzbijanju korova, između...

VINOGRADARSTVO I VINARSTVO

POVRTLARSTVO

Sjetva poriluka za rasad

Kao i mnoge druge vrste povrća, tako su i poriluk cijenili narodi prošlih stoljeća. Egipćani su ga voljeli i koristili ne samo kao hranjivu,...

Sredstva za suzbijanje kondenzacije vode u zaštićenim prostorima

Kondenzacija na plastenicima se javlja cijelom godinom, posebice u jesensko-proljetnom razdoblju. Za mirnog vremena kapljice zasite krovnu površinu, pa polako kapaju na kulture u...

VOĆARSTVO

Pomlađivanje starih stabala jabuka

Većina postojećih stabala starinskih sorti jabuka na našem području u razdoblju je starenja i odumiranja pa ih treba posebno njegovati.Njega starih stabala se sastoji...

MASLINARSTVO