RATARSTVO

Zaštita pšenice od bolesti i korova

Zaštita pšenice od bolesti i štetnika počinje pri proizvodnji i doradi sjemena, a završava u skladištu nakon žetve. Sjemenski usjevi moraju biti uspješno zaštićeni...

Osnovna gnojidba pšenice

Nove sorte su većega genetskog potencijala što osigurava i veće urode. Kako bi se iskoristio visoki potencijal rodnosti današnjih sorti, ishrana i gnojidba neizostavne...

VINOGRADARSTVO I VINARSTVO

POVRTLARSTVO

Štetnici i njihovo suzbijanje u kupusnjačama

Najvažniji štetnik kupusa je kupusna muha. Napada i druge kulture iz porodice kupusnjača (kelj, cvjetaču, korabu, rotkvu, hren, rotkvicu..). Štete čine bjelkaste ličinke bez nogu,...

Grijanje zaštićenih prostora

Za uspješan uzgoj povrća u zaštićenim prostorima izuzetno je važan temperaturni režim. Optimalna temperatura zraka u zaštićenom prostoru u kojem se uzgaja paprika tijekom...

VOĆARSTVO

Kako uspješno posaditi i uzgojiti smokvu

Smokva je drevna voćka hrvatskog priobalja i otoka, uz maslinu, lozu i badem smatra se najstarijom voćkom, ali i neizostavnom voćkom u Biblijskom vrtu,...

MASLINARSTVO