RATARSTVO

Sumpor, kalcij i magnezij u ratarstvu

Biljkama za rast i razvoj neophodna su makro i mikrohranjiva. Većinu hranjiva biljke usvajaju iz prirode, koja mo-gu biti anorganska ili organska, ovisno o...

Bolesti i štetnici maka

Mak najčešće napadaju bolesti makova plamenjača i crna pjegavost, a od štetnika to su siva makova pipa i rutava buba. Makova plamenjača Plamenjaču maka izaziva Peronospora...

VINOGRADARSTVO I VINARSTVO

POVRTLARSTVO

Plodored u povrtnjaku

Izmjenu kultura na istoj površini nazivamo plodoredom. Povrćarske kulture ne smiju se sijati, odnosno saditi nekoliko godina na istoj parceli. Pojedine vrste povrća napadaju razni...

Štete od etilena na sjemenskom krumpiru

Štete uzrokovane etilenom ne događaju se često. Međutim, kod sjemenskog krumpira posljedice od šteta uzrokovanih etilenom mogu biti značajne. Štete uzrokovane etilenom mogu vidjeti samo...

VOĆARSTVO

Proizvodnja sadnog materijala divlje trešnje

Divlja trešnja je značajna autohtona vrsta naših šuma i kao takva predstvalja polazni materijal za stvaranje mnogobrojnih sorti trešanja u voćarstvu u kom cilju...

MASLINARSTVO