BORDOŠKA JUHA

1282

Bordoška juha je kontaktni preventivni fungicid za primjenu u vinogradarstvu, voćarstvu, hmeljarstvu i povrćarstvu proizvođača Industria chimica Scarmagnan Alberto & C. s.a.s.

Formulacija sredstva: močivo prašivo

Namjena sredstva: fungicid

Područje primjene: voćarstvo, vinogradarstvo, povrćarstvo, ratarstvo

Orijentacijska cijena: ( nije dostupna )

PRIMJENA:

Vinova loza (vinske sorte)

– plamenjača (Plasmopara viticola)
Primjena: Od kretanja vegetacije do cvatnje vinove loze u koncentraciji od 0,75% što iznosi 75 g u 10 l vode.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 4
Dodatne informacije: I nakon cvatnje u koncentraciji 1-1,5% što iznosi 100-150 g u 10 l vode.
– crvena palež (Pseudopeziza tracheiphila)
Primjena: Od kretanja vegetacije do cvatnje vinove loze u koncentraciji od 0,75% što iznosi 75 g u 10 l vode.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 4
Dodatne informacije: I nakon cvatnje u koncentraciji 1-1,5% što iznosi 100-150 g u 10 l vode.
– crna trulež (Guignardia bidwellii)
Primjena: Od kretanja vegetacije do cvatnje vinove loze u koncentraciji od 0,75% što iznosi 75 g u 10 l vode.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 4
Dodatne informacije: I nakon cvatnje u koncentraciji 1-1,5% što iznosi 100-150 g u 10 l vode.

Jabuka

– krastavost (Venturia inaequalis)
Primjena: U vrijeme mirovanja vegetacije u koncentraciji 1,5% što iznosi 150 g u 10 l vode.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
Dodatne informacije: Ili najkasnije do faze bubrenja pupova (“mišje uši”), prije cvatnje u koncentraciji od 1% što iznosi 100 g u 10 l vode, te od fenofaze “mišje uši” do fenofaze “ružičasti pup” u koncentraciji od 0,5% što iznosi 50 g u 10 l vode.

Kruška

– krastavost (Venturia pyrina)
Primjena: U vrijeme mirovanja vegetacije u koncentraciji 1,5% što iznosi 150 g u 10 l vode.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
Dodatne informacije: Ili najkasnije do faze bubrenja pupova (“mišje uši”), prije cvatnje u koncentraciji od 1% što iznosi 100 g u 10 l vode, te od fenofaze “mišje uši” do fenofaze “ružičasti pup” u koncentraciji od 0,5% što iznosi 50 g u 10 l vode.

Breskva

kovrčavost (Taphrina deformans)
Primjena: Primjeniti samo u vrijeme mirovanja vegetacije voćaka, u koncentraciji od 1,5% što iznosi 150 g u 10 l vode.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1
– šupljikavost (Stigmina carpophila)
Primjena: Primjeniti samo u vrijeme mirovanja vegetacije voćaka, u koncentraciji od 1,5% što iznosi 150 g u 10 l vode.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 1

Hmelj

– plamenjača (Pseudoperonospora humuli)
Primjena: U posljednjem roku primjene koristi se u koncentraciji od 1% što iznosi 100 g u 10 l vode.

Krumpir

– plamenjača (Phytophthora infestans)
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
Dodatne informacije: 1-1,5% iznosi 100-150 g sredstva u 10 l vode.

Rajčica (ne za izrazito sitnoplodne sorte)

– plamenjača (Phytophthora infestans)
Primjena: Ne smije se primjenjivati na sortama rajčice izrazito sitna ploda zbog prevelikih ostataka sredstva.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
Dodatne informacije: 1-1,5% iznosi 100-150 g sredstva u 10 l vode.
– siva pjegavost (Septoria lycopersici)
Primjena: Ne smije se primjenjivati na sortama rajčice izrazito sitna ploda zbog prevelikih ostataka sredstva.
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
Dodatne informacije: 1-1,5% iznosi 100-150 g sredstva u 10 l vode.

Kupus

– plamenjača (Peronospora parasitica)
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
Dodatne informacije: 1-1,5% iznosi 100-150 g sredstva u 10 l vode.

Luk (osim mladi luk)

– plamenjača (Peronospora destructor)
Maksimalni broj tretiranja u sezoni: 2
Dodatne informacije: 1-1,5% iznosi 100-150 g sredstva u 10 l vode.

Koštičavo voće

– šupljikavost (Stigmina carpophila)
Primjena: U vrijeme mirovanja vegetacije voćaka, u koncentraciji od 1,5% (150 g u 10 l vode);

Voćke

– upala kore (Botryosphaeria spp.)
Primjena: Premazivanjem rana u koncentraciji od 2% (200 g u 10 l vode).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.