TORDON 22 K

5860

Tordon 22 K je totalni herbicid arboricid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, drvenastih korova, grmlja i šiblja izuzev paprati kao i nepoželjnih vrsta drveća na nepoljoprivrednim zemljištima proizvođača Dow AgroSciences V.m.b.H.

Formulacija sredstva: koncentrat za otopinu

Namjena sredstva: herbicid

Područje primjene: poljoprivreda, ostale površine

Orijentacijska cijena: 450,00 Kn / 1 litra ( bez PDV-a )

PRIMJENA:

Nepoljoprivredna zemljišta te drvenasti korovi, grmlje i šiblje

– u količini 10 – 15 l/ha u 400 l/ha vode (100 – 150 ml u 4 l vode na 100 m²). Niža količina suzbija jednogodišnje, a viša višegodišnje širokolisne korove s dubljim korijenom. Ne suzbija uskolisne korove.

Drvenasti korovi, grmlje i šiblje (osim paprati) kao i nepoželjne vrste drveća

– u koncentraciji 0,25 – 1,25% (25 – 125 ml u 10 l vode) ovisno o otpornosti i starosti korova. Najbolji rezultati postižu se, ako se korovi prskaju kada su u najjačem porastu. Uspješno suzbija preko 200 vrsta drvenastih korova.

3 Komentari

 1. Poštovani!

  Dobila sam preporuku da špricanjem sa Tordonom 22 riješim mogući daljnji rast korova koji smo siječom i spaljivanjem odstranili sa jednog većeg dijela vrlo zapušteno zemljišta. Teren je bio kao “đungla”, neodržavan 30 tak godina i sada ga želimo oplemeniti sadnjom voćaka i lavande! Bojim se da bi to sredstvo suviše “zatrovalo” zemljište Jesam li pravu ? Ako jesam, možete li mi predložiti neko drugo sredstvo za špricanje i sprečavanje daljnjeg bujanja korova i grmlja?
  Zahvaljujem !

  Bosiljka Sadura

  • Poštovana!

   U svezi vašeg pitanja i preporuke tretiranja zapuštenog zemljišta totalnim herbicidom Tordon 22 dužni smo vam reći da je spomenuto sredstvo perzistentno u tlu u razdoblju većem od godinu dana, pa se na tretiranim površinama godinu dana ne smiju uzgajati biljke. Ukoliko želite uzgajati voćke ili lavandu ubrzo nakon tretiranja preporučujemo vam jedno od ovih herbicida: Herkules 480 SL, Oxalis ili možda Ouragan System 4. Na mail ćemo vam poslati detaljnije informacije oko spomenutih sredstava.
   Ukoliko imate još pitanja, stojimo na raspolaganju.

   Sa poštovanjem!

   Ivan Medved

 2. Štovani,
  pošpricali smo korov tordonom oko trseva vinove loze radi siuzbijanja rasta trave . Loza se je počela susiti, da li postoji kakava antistres za oparavak loze,
  Unaprijed hvala
  Hitno molim vašu pomoć ako postoji,
  lp Zvjezdana Mamula

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.