Ministar Dabro sudjelovao u žetvi u Vukovarsko – srijemskoj županiji

43

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro je u subotu 22. lipnja 2024. godine posjetio Bošnjake u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Prilikom posjeta se upoznao s procesom žetve i dorade sjemena žitarica i mahunarki, kao i s mehanizacijom na polju. Kroz cijeli proces proveo ga je voditelj proizvodnje gospodin Milan Drobac iz tvrtke Meretine d.o.o. iz Bošnjaka, koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, odnosno uzgojem žitarica, mahunarki i uljanog sjemena. Ministar je također obišao polja soje i šećerne repe.

„Lijepo je vidjeti rodna polja i žetvu, posebno u društvu naših vrijednih poljoprivrednika, za koje držim da imaju i volje i znanja da zajedničkim snagama revitaliziramo našu proizvodnju i da ovakvih dobrih primjera vidimo sve više na razini cijele države. Mi, kao Ministarstvo, trebamo biti u službi poljoprivrede i u kontinuiranom dijalogu s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača. Vjerujem da upravo izlascima na teren možemo brže uspostaviti konstruktivan dijalog te iznaći kvalitetna rješenja za najveće dobro svih sudionika u sektoru“ – kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Dabro.

Ministar Dabro je nakon cijelog radnog dana na polju, u društvu djelatnika koji rade žetvu, naglasio kako je njegov osobni cilj, kao ministra, opstanak, očuvanje, obnova i širenje našeg gospodarstva te jačanje sektora. Naglasio je, između ostalog, kako će nastojati, što je više moguće, obilaziti ljude koji rade u sektoru poljoprivredne proizvodnje, razgovarati s njima osobno te uvidjeti koji su problemi s kojima se suočavaju jer tako ćemo brže osmisliti optimalna rješenja. Potrebna nam je suradnja i poticanje proizvodnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.