Gnojidba lončanica

1453

Većina sobnih lončanica na raspolaganju ima malo plodne zemlje koja se brzo iscrpi.

loncanica

A većina gotovih supstrata sadrži količinu hranjiva koja je dovoljna samo za šest mjeseci intenzivnog rasta, ne računajući razdoblje kada biljka miruje, a nakon toga se prihranjuje. Zato treba lončanice redovito gnojiti, ali se pritom treba strogo pridržavati i uputa za uporabu.

A nedostatak hranjivih tvari očituje se u slabom rastu i cvatnji, te nešto svjetlijoj boji listova. Kako bi to pak izbjegli, u gnojidbi sobnog cvijeća i ostalih lončanica trebamo koristiti gnojiva koja sadrže makro i mikroelemente u različitim omjerima, ovisno o biljnoj vrsti i razvojnoj fazi u kojoj se biljka nalazi.

Međutim, iako na našem tržištu danas postoji na desetine različitih vrsta i formulacija gnojiva, novost svakako predstavljaju tekuća gotova gnojiva koja se upotrebljavaju za pravilnu opskrbu biljaka makro i mikroelementima u trajanju od 15 dana.

Dovoljno je odrezati vrh čepa i bočicu zabosti u nakvašenu zemlju. Spomenute praktične bočice s kontinuiranim otpuštanjem, garantiraju pravilnu ishranu biljaka u periodu od dva tjedna te osiguravaju pravilan i uravnotežen rast kao i obilnu cvatnju. Kako sve vrste sobnih biljaka i balkonskog cvijeća nemaju iste potrebe za hranjivima, tako na tržištu možete pronaći nekoliko vrsta navedenog gnojiva i to ona namjenska prilagođena za gnojidbu pelargonija kao i ostalih cvjetajućih biljnih vrsta, gnojiva isključivo za prihranu zelenih biljaka kao i univerzalne varijante gotovih gnojiva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.