Izdane odluke za mjere ruralnog razvoja

612

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava korisnike potpora da je izdala Odluke o ulasku u sustav potpore za ekološku proizvodnju, Odluke o ulasku u sustav potpore za integriranu proizvodnju, Odluke o ulasku u ulasku u sustav potpore za područja s težim uvjetima gospodarenja u poljoprivredi i Odluke o ulasku u sustav potpore za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

ruralni razvoj

Navedene odluke izdane su temeljem podataka iz Zahtjeva za 2012. godinu, sukladno Pravilniku o provedbi izravnih plaćanja i pojedinih mjera ruralnog razvoja za 2012. godinu, a korisnici ih mogu preuzeti u Regionalnom uredu/Podružnici Agencije u kojem je gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Podsjećamo, da bi ostvarili pravo na mjere korisnici moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

1. poljoprivredno gospodarstvo upisano je u Upisnik subjekata u ekološkoj / integriranoj proizvodnji ili je u sustavu potpore za područja s težim uvjetima gospodarenja odnosno u sustavu potpore za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina u RH kojega vodi Ministarstvo,

2. poljoprivredno zemljište na kojem se vrši ekološka – integrirana proizvodnja ili je u sustavu potpore za područja s težim uvjetima gospodarenja odnosno u sustavu potpore za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina registrirano je u ARKOD sustavu i u sustavu je kontrole zahtjevane proizvodnje,

3. podnesen Zahtjev za ulazak u sustav potpore za ekološku – integriranu proizvodnju ili je u sustavu potpore za područja s težim uvjetima gospodarenja odnosno u sustavu potpore za očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina, koji sadrži prijavu površina pod zahtjevanom proizvodnjom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.