Priložite račune ukoliko želite poticaj za prodano maslinovo ulje

672

Poticaj za prodano djevičansko ili ekstra djevičansko maslinovo ulje iznosi 10 kuna po litri i isplaćivat će se samo onima koji su u sustavu obiteljskog poljoprivrednoga gospodarstva i koji su popunili zahtjev za poticaje (Agronet) u 2012. godini, podsjeća Poljoprivredno savjetodavna služba.

maslinovo ulje

Ostali su uvjeti da se ulje prodaje uz izdavanje računa, da je prodana minimalna ukupna količina od 50 litara, te da imate potvrdu daje ulje djevičansko ili ekstra djevičansko. Rok za predaju zahtjeva za poticaje je 31. siječnja, a poticaji se daju za ulje prodano od 1. siječnja 2012. do 31. siječnja 2013. godine.

Ako nemate potvrdu o kvaliteti maslinova ulja, možete je nabaviti tako da ulje odnesete na analizu u Zavod za javno zdravstvo u Splitu (Higijenski), a oni će nakon provedene analize izdati potreban certifikat.

Što se računa tiče, to može biti račun uljare (ako ste ulje prodali uljari) ili račun izdan bilo kojoj privatnoj osobi, s tim da mora sadržavati sve što je zakonom propisano (najbolje je kupiti račune u Narodnim novinama), registracijski broj OPG-a te njegov pečat.

Ako OPG nema pečat, treba ga dati izraditi (što košta 150-200 kuna), a to možete obaviti za jedan dan u nekoj od kaštelanskih tiskara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.