Održano savjetovanje za praćenje stanja u konjogojstvu

471

U Gudovcu na Bjelovarskom sajmu, 28. ožujka 2013. godine održana je sjednica Stručnog savjeta za praćenje stanja u konjogojstvu na kojoj je razmatrano aktualno stanje.

konji

Nakon istaknutih aktualnosti u sektoru dogovoreno je da će se razmotriti mogućnosti za najbolje rješenje pitanja zajedničkih pašnjaka. Također, analizirat će se pitanja više sile, uvjetnih i zamjenskih grla te ostvarivanja prava na plaćanja. U tijeku je analiza svih veterinarskih mjera, u cilju smanjenja troškova uzgajivačima. Prvi su se put radu Savjeta pridružili i predstavnici Hrvatskog konjičkog saveza s konkretnim izlaganjem stanja u sektoru i mogućim smjerovima za ulaganje dodatnih napora kako bi se ova grana, koja ima perspektive razvoja u RH, još više istakla.

Ministarstvo je otvoreno za suradnju po pitanju svih neodgovorenih pitanja, tumačenja, prijedloga i sugestija te potiče sve predstavnike da daju inicijative i sugestije kao nadopunu rada Savjeta.

U rad Savjeta za praćenje stanja u konjogojstvu imenovani su predstavnici Ministarstva poljoprivrede (predsjednica Savjeta zamjenica ministra Snježana Španjol, Miljenko Rakić, potpredsjednik Savjeta), Hrvatske poljoprivredne agencije, Državne ergele Đakovo i Lipik, Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Popovača, Središnjeg saveza uzgajivača hrvatskog posavca Martinska Ves, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore. Radu Savjeta pridružio se i Hrvatski konjički savez.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.