Zakup na području Općina Dvor, Selnica i Štrigova

1103

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je 23. svibnja 2014., sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Općina Dvor, Selnica i Štrigova.

Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske raspisuje se za poljoprivredno zemljište koje se nalazi u Sisačko-moslavačkoj županiji na području Općine Dvor kao osam proizvodno-tehnoloških cjelina:

  • za 1. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 32,1772 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 5.319,17 kuna.
  • za 2. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 55,4784 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 8.848,31 kuna.
  • za 3. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 1,8393 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 277,80 kuna.
  • za 4. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 0,6467 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 76,31 kuna.
  • za 5. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 0,2003 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 43,66 kuna.
  • za 6. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 0,7978 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 173,92 kuna.
  • za 7. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 0,3259 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 71,04 kuna.
  • za 8. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 0,5791 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 126,24 kuna.

Sukladno odredbi članka 43. Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Povjerenstvo za procjenu troškova stavljanja u funkciju poljoprivredne proizvodnje poljoprivrednog zemljišta obraslog višegodišnjim raslinjem na području Općine Dvor, procjenom je utvrdilo da je za 2. proizvodno – tehnološku cjelinu zakupnik u obvezi dati bankarsko jamstvo u visini od 19.000,00 kuna uvećan za iznos PDV-a, ukoliko će se dio čestice (pašnjak) privoditi poljoprivrednoj proizvodnji odnosno kulturi oranice. U slučaju da će se dio čestice koristi kao pašnjak, a sukladno katastarskoj kulturi, nije potrebno dati bankarsko jamstvo.

Ovaj Javni poziv objavljen je na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište www. zemljiste.mps.hr i na oglasnoj ploči Općine Dvor.

———————————————————————

Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske raspisuje se za poljoprivredno zemljište koje se nalazi u Međimurskoj županiji na području Općine Selnica kao dvije proizvodno-tehnološke cjeline.

  • za 1. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 1,8610 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 405,07 kuna.
  • za 2. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 47,1922 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 18.404,96 kune.

Ovaj Javni poziv objavljen je na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište www. zemljiste.mps.hr i na oglasnoj ploči Općine Selnica.

———————————————————————

Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske raspisuje se za poljoprivredno zemljište koje se nalazi u Međimurskoj županiji na području Općine Štrigova kao četiri proizvodno-tehnološke cjeline.

Površina poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske:

  • za 1. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 1,1272 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 439,61 kunu.
  • za 2. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 0,9016 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 351,63 kune.
  • za 3. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 2,1520 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 839,30 kune.
  • za 4. proizvodno – tehnološku cjelinu za koju se raspisuje Javni poziv iznosi 2,9739 ha, a ukupna početna visina godišnje zakupnine iznosi 1.143,40 kuna.

Ovaj Javni poziv objavljen je na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište www. zemljiste.mps.hr i na oglasnoj ploči Općine Štrigova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.