Rasipači Amazone

1611

Amazone je razvoj rasipača usmjerio na optimalnu prihranu biljaka. Za praksu je u prvom redu najvažnija preciznost u raspodjeli gnojiva. U Europi se godišnje proda oko 25.000 rasipača i Amazone drži oko 35 posto tržišta.

amazone

Postoje tri serije rasipača, a jedan od njih je i tip ZA-M. Ova serija s radi čak 50 godina uz svakako i stalne promjene, odnosno modifikacije. Zaštita je bojanjem KTL kao u auto industriji, što znači da se boja dva puta peče. Radni dijelovi su svi od inoxa a najveća vrlina ovoga rasipača je SBS sistem rasipanja. Tu su bitne dvije stvari. Oblik mješača na dnu sanduka je takav da on ne gura gnojiva nego ono samo ispada prirodnim padom na diskove. U slučaju guranja gnojiva dolazi do njegova oštećenja i samim time do nemogućnosti postizanja zadanih udaljenosti i količine.

Rasipač sa dva diska AMAZONE ZA-XW Perfect 502 služi za primjenu u kulturama, kao npr. vinogradrstvu, voćarstvu, hmelju i u poljoprivredi Uski oblik koša sa veoma strmim stranicama i malom usipnom visinom sa zapreminom od 500 do 700 Lit. i radnom širinom od 10 do 18 metara i 2 do 6 metara sa podesivim usmjerivačem za gnojidbu u redovima su posebne prednosti ovog rasipača.

Sa jednostavno podesivim dvo-stupanjskim usmjerivačem, gnojivo se direktno distribuira na redove uz biljke. Ovim se ujedno postižu i značajne uštede u potrošnji gnojiva . Razmak redova od 2-6 m.Mala širina sanduka od samo jedan metar, sprječava u vinogradarstvu oštećenja na lastarima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.