Kvarneland plug okretač

1136

Model Kvernelandovih plugova okretača ES/LS uz bezstupanjsko podešavanje radne širine, najprimjereniji je za srednje velika poljoprivredna gospodarstva s laganim do srednje teškim tipovima tla za traktore do 200 KS.

Koncepcija nosivog okvira, okretni okviri i robusni gruberi s osiguranjem na strižni vijak ili Kvernelandovim sustavom zaštite na oprugu Auto reset, oblikovani su tako da smanjuju težinu samog pluga, što omogućava ispunjavanje Kvernelandove vizije: lagan, robustan, jednostavan za uporabu s dugim vijekom trajanja, unatoč zahtjevnim radnim uvjetima. Dobre rezultate Kverneland može postizati na osnovi 130- godišnjeg iskustva u izradi borovog čelika i primjeni toplinske obrade cijeloga pluga. Visoka prohodnost (75-80 cm) i velik razmak između plužnih tijela (85 – 100 – 115 cm) odražavaju se u radu u uvjetima s mnogo biljnih ostataka.

Okretni okviri serija 200

Kvernelandovi plugovi ES/LS opremljeni su okretnim okvirom serije 200, te su namijenjen za uporabu na traktorima snage do 200 KS. Ovdje se radi o konceptu “jednoga dijela”, što znači da je nosivi okvir u cijelosti izrađen od jednog dijela materijala, te je obrađen postupkom toplinske obrade. Promjer okretne osovine iznosi 120 mm, a moguće je birati između II i III kategorije priključne prečke i sustava za brzo kopčanje.

Radna širina prve brazde

Širina prve brazde može se prilagoditi mehanički pomoću navojnog vretena na okretnom okviru, tako da plug obavlja obradu tla u pravom smjeru. Plugove ES/LS moguće je opremiti hidrauličkim prilagođavanjem radne širine prve brazde.

Nosivi okvir

Svi modeli za 3 do 6 brazdne plugove ES/LS opremljeni su s nosivim okvirom dimenzija 150 x 150 mm. Moguće je produženje plugova za jednu brazdu do najviše 6 brazda (samo LS). Sam plug je konstruiran robusno, za dugogodišnju uporabu uz minimalno održavanje. Sam nosivi okvir pričvršćen je neposredno na produžetak okretnog okvira. Ova koncepcija omogućava pomak težine pluga prema traktoru što posljedično smanji potrebnu silu podizanja traktora. Stabilnost traktora i pluga zbog toga se poboljša, posebice na brdovitim terenima.

Svi nosivi okviri su indukcijski toplinski obrađeni prema jednakim standardima kao i svi ostali Kvernelandovi plugovi tako da osigurava jednaku razinu čvrstoće i otpornosti i u najtežim radnim uvjetima.

Podešavanje radne širine Kverneland Variomat® – uvijek u pokretu

Svi modeli opremljeni su bezstupanjskim podešavanjem radne širine brazde koja ne samo da povisuje produktivnost oranja čak do 40% nego i smanji troškove goriva u vezi s povećanom produktivnošću i iskorištenošću traktora.

Radnu širinu pluga mijenjamo bezstupanjski od 30 do 50 cm (12 – 20”) pomoću hidrauličkog cilindra. Podešavanje možemo izvesti neposredno iz kabine traktora tijekom samog oranja. Za lakše okretanje plug se može opremiti s takozvanim memorijskim cilindrom koji nam olakšava okretanje pluga na kraju njive. Sam sustav je koncipiran tako da se prije okretanja pluga radna širina smanji na najmanju moguću i potom je proces okretanja što brži i bez nepotrebnih oštećenja.

Gruberi s osiguranjem na strižni vijak ili sustavom Auto-Reset

Plug Kverneland ES opremljen je s jedinstvenim sustavom zaštite Kverneland Auto-Reset, dok je plug LS zaštićen sa zamjenjivim strižnim vijkom. Osim toga je na raspolaganju posebna izvedba pluga LS s Vibromat sustavom koji se preporuča za oranje vrlo suhih i teških tla gdje dolazi do jakih vibracija.

Hidraulički sustav

Veći plugovi prisiljeni su na to da podnose veće sile traktorske transmisije i priključnih hidrauličkih ruku, posebno tijekom okretanja.
Da bismo smanjili ovaj potencijalni problem Kverneland je na svoje 3 do 6 brazdne plugove serije ES/LS postavio cilindar za izravnavanje (opcija) koji automatski smanjuje radnu širinu prije samo okretanja i time centralizira osnovni okvir te smanji opterećenje traktora i pluga.

Velik izbor dodatne opreme

Oba modela mogu biti opremljena s različitim tipovima crtala, predplugova i dubinskih te dubinsko-transportnih kotača. Osim toga, na gotovo sve plugove se može montirati Kvernelandov obručasti valjak za sabijanje Packomat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.