Svima nam je poznat osjećaj kada kupimo nešto po prihvatljivoj cijeni, a što ispadne mačak u vreći.
Upravo je to najbolji izraz za krumpir koji donesemo s veletržnice a za koji mislimo kako je, sudeći po lijepom i zdravom izgledu, prava poslastica za trpezu. Međutim, tek kada ga kušamo, shvatimo da smo zapravo nasjeli.
Oni tvrdoglaviji pak optuže domaćicu da je umjesto soli stavila šećer, premda sumnja u začin nikada nije ni bila opravdana. Stoga, treba znati da sladak okus gomolja potječe od dugotrajne izloženosti niskim temperaturama koje su obično u rasponu od 0 do 4 stupnja C. Zbog niskih temperatura dolazi do postupne pretvorbe škroba u šećere.
Navedenu pretvorbu ne možete vratiti obrnutim smjerom, tako da krumpir držite u toploj prostoriji pa vam jedino preostaje da ga što prije bacite. I svakako morate shvatiti da domaćice ovaj put doista nisu krive…