Slatki krumpir za gorak užitak

2012
Spread the love

Svima nam je poznat osjećaj kada kupimo nešto po prihvatljivoj cijeni, a što ispadne mačak u vreći.

krumpir

Upravo je to najbolji izraz za krumpir koji donesemo s veletržnice a za koji mislimo kako je, sudeći po lijepom i zdravom izgledu, prava poslastica za trpezu. Međutim, tek kada ga kušamo, shvatimo da smo zapravo nasjeli.

Oni tvrdoglaviji pak optuže domaćicu da je umjesto soli stavila šećer, premda sumnja u začin nikada nije ni bila opravdana. Stoga, treba znati da sladak okus gomolja potječe od dugotrajne izloženosti niskim temperaturama koje su obično u rasponu od 0 do 4 stupnja C. Zbog niskih temperatura dolazi do postupne pretvorbe škroba u šećere.

Navedenu pretvorbu ne možete vratiti obrnutim smjerom, tako da krumpir držite u toploj prostoriji pa vam jedino preostaje da ga što prije bacite. I svakako morate shvatiti da domaćice ovaj put doista nisu krive…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.