Graviola

3607

Graviola je zimzelena biljka porijeklom iz Latinske Amerike i koristi se već stotinama godina kao pomoć kod raznih zdravstvenih tegoba.

graviola

U novije vrijeme graviola kao dodatak prehrani se koristi kao nadopuna klasičnoj medicinskoj terapiji kod zloćudnih, ali i dobroćudnih karcinoma. Za razlike od uzgoja Indijanske banana koji je vrlo jednostavan i može se obavljati u bilo kojem dijelu Hrvatske. Gravilu je moguće uzgajati na otvorenom ja južno dalmatinskim otocima ali u područjima koji su zaštićeni od bure i juga. Te ju je moguće uzgajati u grijanom plastenicima u svim područjima Hrvatske ili umjerenim klimama – kao kontejnerane ili direktno posađene u zemlju .

Oni koji se odluče za takvu proizvodnju jedne i druge biljke sigurno mogu prodati svu proizvodnju i par godina unaprijed jer proizvodnja u Južnoj Americi ne može zadovoljiti ni 30% svjetskih potreba, a interes za ovu čudnovatu biljku svakog dana je sve veći i veći.

Soursop je plod Annona muricata, broadleaf, cvjetnice, drvo porijeklom iz Meksika, Kube, Srednje Amerike, Kariba i sjeverno južne Amerike: Kolumbija, Brazil, Peru, i Venezuela. Soursop je također uzgaja u Somaliji te također u nekim područjima jugoistočne Azije, kao i u nekim Pacifičkim otocima.

Soursop je prilagođen područjima visoke vlažnosti i relativno toplim zimama; temperaturama ispod 5 ° C će uzrokovati oštećenja lišća i malih ogranaka, a temperaturama ispod 3 ° C može biti kobna.

Okus podsjeća na kombinaciju jagoda i ananasa, s kiselim notama citrusa , kremastim okusom podsjeća na kokos ili banana, voća se sastoji od jestive vlaknaste bijele pulpe i jezgre neprobavljivih, crnih sjemenki. Jedan član Anona koja je pogodna za obradu i čuvanje , kao i Indijanska banana te cherimoya Slatko pulpa se koristi kao svježi sok, sorbet , smoothies, za proizvodnju bombona i sladoleda.

Plodovi se uzgajaju komercijalno zeleni su i dugi preko 20-30 cm, bodljikavi , te mogu imati masu i do 7 kg, što je vjerojatno druga najveća Annona nakon junglesop. Plodovi se jedu kad sazriju, nakon direktne berbe sa stabla ili se beru polu zreli i ostave se da sazriju u mračnom kutu. Za Razliku od Indijanske banane čiji je cvijet crn i neugodnog mirisa , Graviola ima bijeli cvijet s vrlo ugodanim mirisom, posebno u ranim jutarnjim satima.

Nutricionistički, plod je vrlo visoke koncentracije ugljikohidrata, posebno fruktoze, sadrži značajne količine vitamina C, vitamina B1 i vitamina B2. NO važno je napomenuti da je kompletno stablo Graviole u potpunosti iskoristivo, koa i kod Indijanske banane.

Glavna važnost ove biljke je zbog svoje snažne učinkovitosti u borbi protiv raka. Iako je na glasu u prevenciji niza zdravstvenih stanja, najveću učinkovitost podaje anti-tumor efektu… Ova biljka je dokazano pomoć od raka svih vrsta.

Osim što pomaže kod raka, Graviola je širokog spektra antimikrobnog agensa i za bakterijske i gljivične infekcije, učinkovit je protiv unutarnjih parazita i crva, snižava visoki krvni tlak i koristi se za depresiju, stres i živčani poremećaj.

Borba Graviole protiv karcinoma u organizmu ne uzrokuju ekstremne mučnine, gubitak težine i gubitak kose. Štiti imunološki sustav i pomaže izbjegavanju smrtonosne infekcija, osjetno jače tijelo kroz period liječenja, poboljšava životnu energiju.

Izvor ovakvih informacije je jednako zapanjujući I dolazi iz jednog od najvećeg Američkog proizvođača “lijekova”, koji je ovaj plod podvrgnuo na više od 20 laboratorijskih testova koji se provode od 1970-ih! Ti testovi nisu pokazali ništa neshvatljivo!

Ekstrakti iz kompletnog stabla pokazuju da:

  • Učinkovito ciljaju na ubijanje malignih stanica, pokazalo se da i do 10.000 puta jači od usporavanja rasta stanica raka od lijeka Adriamycin, najčešće korištene droge pri kemoterapiji!
  • Za razliku od kemoterapije, sekret izvađen iz Graviola stabla ubija samo stanice raka te ne šteti zdravim stanicama kao što je to slučaj kod kemoterapije!
  • Razni dijelovi Graviola stabla, uključujući koru, lišće, korijenje, voće i sjeme se stoljećima koriste u medicini tamošnjih domorodaca (Indi) dakle koriste ga još i za liječenje bolesti srca, astme itd.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.