Ljekovitost crnog oraha

3695

Crni orah (lat. Juglans nigra) vrsta je cvjetajućeg drveta iz obitelji oraha, koja potječe iz Sjeverne Amerike.

To je drvo visoko oko 30 metara sa stablom širokim jedan metar. Plodovi su veći od običnog oraha, a ljuska mu je tvrđa te ga je teže čistiti. Crni orah veoma je tražen i skupocjen zbog kvalitetnog drva. To je pravo crno blago te se smatra da onaj tko posjeduje njegovu šumu ima bogatstvo. Prednost njegove sadnje je u tome što raste brže nego obični orah, koji je kod nas zastupljeniji. Osim kao sirovina, ovaj orah je još vredniji kao lijek. Jer, on je dio čudesnog ljekovitog programa kojemu su posvjedočili ljudi diljem svijeta.

Sastav i ljekovitost crnog oraha

Crni orah obiluje jodom i mineralima. Sadrži linoleičnu kiselinu i vitamin C u obliku askorbinske kiseline. Alkaloidi, prisutni u crnom orahu, imaju anti-tumorna svojstva. Kožica ploda sadrži tanin i kinon, prirodne kemikalije koje ubijaju parazite. Crni orah sadrži i juglon. Sastojci juglona djeluju protiv štetnih nametnika pa ga zato mnogi stručnjaci preporučuju za bezopasno čišćenje organizma od parazita.

Crni orah – jedan od sastojaka antiparazitnog programa

Ljekovito djelovanje crnog oraha potvrđuju svjedočanstva tisuća korisnika. On je esencijalni dio antiparazitnog programa Hulde Clark, koja je otkrila da se uz svaku bolest veže određeni parazit. Crni orah, zajedno s pelinom i klinčićem, ubija preko sto vrsta parazita. Crni orah i pelin uništavaju odrasle parazite i njihove ličinke, a klinčić jajašca parazita. Hulda Clark je izdvojila nekoliko koraka presudnih za ozdravljenje:

– Očistite organizam od parazita
– Uklonite otrove iz organizma
– Riješite se žučnih kamenaca čišćenjem jetre
– Uklonite bubrežne kamence čišćenjem bubrega

Bez obzira koliko je organizam zdrav i čist od toksina, u njemu se mogu nalaziti paraziti. Prisutnost parazita i njihovo širenje u organizmu s vremenom mogu uzrokovati mnoge zdravstvene tegobe. Zbog toga dr.Clark preporučuje čišćenje od parazita čak i zdravim osobama, barem jedanput godišnje.

Uništava uzrok cista i tumora

Doktor John R. Cristopher tvrdio je da se u ženskom organizmu u kojemu ima dovoljno kalija neće stvarati ciste i tumori. Po njemu uzimanje hrane bogate kalijem u kombinaciji s trodnevnim čišćenjem i izbacivanjem sluzavih namirnica može ukloniti njihov uzrok. Za brži rezultat preporučuje šest do deset kapi tinkture crnog oraha dnevno, jer je bogata ovim mineralom, a djeluje i kod zloćudnih tumora.

Ubija kandidu

Istraživanja su potvrdila da crni orah ubija kandidu i druge gljivice, jer one ne mogu opstati u alkalnom okruženju koje crni orah stvara. On je učinkovitiji od mnogih klasičnih antigljivičnih lijekova, poput cink undekilenata i selenovog sulfida.

Liječi srce

Uzimanje crnih oraha pozitivno utječe na krvne žile, smanjuje upale i začepljenja arterija te poboljšava tok krvi kroz tijelo. Zbog obilja omega-3 kiselina, pomaže i kod alergija, psorijaze, artritisa, osteoporoze i visokog krvnog tlaka. Visok udio joda u crnom orahu potiče pravilno funkcioniranje štitnjače i ubija bakterije.

Ljekovito djelovanje crnog oraha

– ubija parazite
– djeluje protiv gljivica i bakterija
– ima anti-tumorska svojstva
– poboljšava probavu
– štiti jetru
– liječi bradavice i hemoroide
– poboljšava rad štitnjače
– pomaže kod alergija, psorijaze i artritisa
– štiti zdravlje srca i krvnih žila
– poboljšava pamćenje i koncentraciju
– djeluje protiv herpes virusa

Osobe koje boluju na jetru ili bubrege trebaju pažljivo koristiti crni orah. Trudnice i dojilje trebaju ga izbjegavati.

Primjena

Glavni dio crnog oraha koji se koristi u liječenju je vanjska ljuska, koja se bere zelena. Crni orah dostupan je u obliku tableta, kapsula i tinktura. Smatra se da najbolje djeluje alkoholna tinktura crnog oraha. Lišće crnog oraha koristi se u pripremi čaja ili kao oblog za kožu. Kora se može koristiti u pripremi infuza, a nekad se miješa i sa ljuskama.

Za dnevnu dozu upotrijebite tri do šest grama biljke. Kod kupnje pripravaka bitno je da su napravljeni od pravog crnog oraha, a ne od “domaćeg”, jer neće jednako djelovati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.