Crni češnjak

338

Crni češnjak je nova, neobično aromatična namirinica, blago slatkog okusa i neutralnog mirisa koja svojim svojstvima oduševljava sve koji ga probaju. Nastaje fermentacijom svježeg (bijelog) češnjaka, na potpuno prirodan način, bez konzervansa i aditiva. Koristi se samo domaći češnjak s hrvatskih polja.

Poput mnogih drugih biljaka, češnjak sadrži širok spektar fito sastojaka koji djeluju zajedno, kako bi proizveli široku paletu dobrobiti za Vaše tijelo. Češnjak je bogat manganom, kalcijem, fosforom, selenom i vitaminima B6 i C, tako da je koristan za kosti i štitnjaču. Češnjak pomaže tijelu da se očisti od teških metala, poput olova, žive, kadmija, arsena itd. Postoje brojne studije koje pokazuju pozitivne efekte češnjaka za više od 150 različitih bolesti.

1. Smanjenje upale (smanjuje rizik od osteoartritisa)

2. Jačanje imunološkog sustava – bogat je antioksidansima koji su bitni za naš imunološki sustav (antibakterijsko, antifungalno, antivirusno i antiparazitska svojstva), te je bogat slobodnim radikalima. Toksičan za 14 vrsta stanica karcinoma (uključujući mozga, pluća, dojke, gušterače, itd.). Sadrži: antioksidanse, lipide topive u vodi, organosumporne spojeve, polifenole(allixin), tetrahidro-beta-karbolina, selen, N-fruktozil glutamat, Nfruktozil arginin, N- (1-deoksi-D-fructo- 1-il) -L-arginin i dr.

3. Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja i cirkulacije (protiv zgrušavanja, usporava naslage, poboljšava lipide, te pomaže kod visokog krvnog tlaka. To je korisno u liječenju hipertenzije i za borbu protiv visoke razine kolesterola.). Znanstvena istraživanja su pokazala da češnjak može biti povezan na prevenciju bolesti srca, sprječava nastanak plaka u arterijama.

4. Borbi protiv prehlade: Nedavne studije su pokazale da češnjak ima slična svojstva antibiotika, tako da potrošnja može biti korisna za borbu protiv simptoma prehlade i da ih spriječi.

5. Mršavljenje: Češnjak pomaže u metabolizmu masti i stoga pomaže kod mršavljenja, ako je u kombinaciji sa zdravom prehranom.

6. Bori se protiv parazita: Češnjak je popularan lijek za crijevne parazite i korišten je za tu svrhu već dugi niz godina. Ali djeluje globalno na parazite, viruse i bakterije u tijelu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.