Obavijest vlasnicima krava i goveda

1077

Popisani su novi kriteriji prihvatljivosti glede pasminskog sastava koje pojedino grlo goveda treba zadovoljiti kako bi ostvarilo premiju za krave dojilje, odnosno plaćanje za mliječne krave, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Premija za krave dojilje može se ostvariti za grla mesnih pasmina te njihovih križanaca, koja pripadaju stadu za uzgoj teladi za proizvodnju mesa, dok se plaćanje za mliječne krave može ostvariti za grla mliječnih i kombiniranih pasmina i njihovih križanaca u proizvodnji mlijeka kod kojih se provodi kontrola mliječnosti (grla moraju biti u kontroli mliječnosti ako korisnik ostvaruju plaćanje za 5 i više grla mliječnih krava).

Sukladno naputku Ministarstva poljoprivrede, u Agronet sustavu je omogućen prikaz grla pasmine 03-Ostali križanci, na listu C Jedinstvenog zahtjeva, kako bi se za njih mogao pravovremeno podnijeti Zahtjev za 2014. godinu. Korisnici koji posjeduju grla pasmine 03 (ostali križanci) trebaju izvršiti dopunu zahtjeva ukoliko smatraju da navedena grla pripadaju stadu za uzgoj teladi za proizvodnju mesa (krave dojilje), odnosno stadu za proizvodnju mlijeka (mliječne krave).

Korisnici koji smatraju da pasminski sastav grla evidentiran u Jedinstvenom registru domaćih životinja ne odgovara stvarnom stanju na gospodarstvu dužni su ažurirati navedene podatke.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.