McCormick XTX

2108

U McCormick XTX traktor ugrađene su impresivne tehnologije kako bi pomogle vozaču da izvuče najviše moguće iz svog stroja.

XTX

Među njima ne treba zanemariti osam powershift brzina koje su mu stavljene na dohvat vrhova prstiju – više od bilo kojeg drugog traktora u klasi XtraSpeed ima osam powershift brzina u svakoj od četiriju grupa, tako da XTX raspolaže s ukupno 32 brzine za naprijed i 24 za natrag uz kontrolu brzine i raznovrsnosti unutar svakog raspona koje su bez premca. Šest powershift funkcija je maksimum kojeg većina traktora ove veličine može ponuditi, dok se svi ostali zadovoljavaju sa svega tri ili četiri. To znači da vozač XTX-a ima veće izglede da bude u stanju raditi pri optimalnoj brzini u odnosu na posao kojeg obavlja i priključak kojeg koristi.

Logički rezultat je visok nivo učinkovitosti u radu i potrošnji goriva. Još jedna osobina koja pospješuje produktivnost XTX traktora je dodatna snaga koja je raspoloživa kod korištenja priključaka koje pogoni PTO (izvod pogona). Ovaj sustav koristi raspon okretnih momenata i drugih senzora, upravljačku jedinicu s mikroprocesorom i sofisticirano elektronsko ubrizgavanje goriva kako bi se otkrilo kada se PTO napreže, kako bi se napajanjem goriva u šestocilindarski motor, isporučilo više snage. Na cesti, vozači McCormicka XTX koji imaju opcijski elektronski sustav upravljanja za XtraSpeed prijenos, također imaju i tu prednost koju donosi automatsko prebacivanje na dole ili gore između osam Powershift brzina u četvrtoj grupi.

Sustav čak reagira i na način kako se traktorom upravlja. Ako stisnete gas do daske, prebacivanje na gore će djelovati sa zadrškom kako bi se najbolje iskoristila snaga motora i okretni moment za brzo ubrzavanje. Međutim, ako djelomično stisnete gas, sustav će to prepoznati kao želju vozača za tišom, ekonomičnijom vožnjom, pa će se automatski prebaciti na manji broj okretaja motora.

Pogledajte VIDEO:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.