New Holland balirke

2894

New Holland, kao specijalist u proizvodnji balirki, je oduvijek bio ispred u tehnici baliranja. Od trenutka kada se pojavio njihov prvi proizvod za baliranje, New Holland je postavio standarde koje je stalno unapređivao.

 

Novi modeli BR7060 i BR7070 sa varijabilnom komorom jesu najnoviji primjeri kontinuiranog razvoja i napretka.

Najrašireniji stroje za baliranje je „okrugla balirka“ koja radi velike cilindrične bale. Sijeno se u balirci „rola“ preko gumenih traka i fiksnih rolera. Kada se narola potrebna veličina bale, omota se izvana sa mrežom, podiže se poklopaca na balirki i bala ispadne na tlo. Slama ili posušeno sijeno je gotovo, ali ako se radi silaža tada je potrebno još bala izvana omotati plastičnom folijom.

Bale su obično velike od 120-180 cm i teže od 500 do 1000 kg. Okrugle bale mogu težiti preko jedne tone za što je potrebno imati i posebne priključke za manevriranje sa balama. Najčešće se koriste vilice priključene na traktor bilo sprijeda ili straga ili posebni strojevi kao što su viličari.

Glatko i efikasno skupljanje otkosa od košnje, formiranja bala do transporta povećava kapacitet ove balirke. Sakupljač kod ove balirke dizajniran ja na način do može isporučiti dovoljnu količinu otkosa da zadovolji velik kapacitet ove balirke, a samim time se povećava radna brzina ove balirke.

Bilo da se radi o sijenu, slami ili silaži, kombinacijom valjaka i hrapavog remena stvaraju se najbolje bale, savršenog oblika i čistog završetka. Valjci omogućuju sigurno formiranje bale i osiguravaju dodatnu postojanost formirane bale (trajnost). Remeni osiguravaju da se postigne ravnomjerna gustoća bale i formira savršen završetak bala. Napredna tehnologija omatanje bala osigurava bez teškoća slobodno rukovanje i njihovo skladištenje.

Promjer bala je minimalno 0,9 a maksimalno do 1,5 metara. Širina je 1,2 metra. Kod BR7060 brzina je 540 okretaja u minuti, a minimalna snaga je 52 kilowata, odnosno 70 konjskih snaga. Osigurana je i zaštita sistemom iskapčajuće spojke.

Kada je riječ o sakupljaču tada govorimo o širini od 2,3 metra, dok je ugrađen sistem sa 128 sakupljajućih tijela, odnosno 32 u četiri reda. Ovaj tip balirke posjeduje hidraulično podizanje sakupljača, kotači na sakupljaču su 15×6-4ply. Punjenje komore je na najvišem nivou s w rotorom a postoji mogućnost narudžbe CropCutter TM sustava siliranja.

U standardnoj izvedbi je sistem omatanja bala Bale Command Plus TM, a cijeli sustav omatanja mrežom je inače reguliran elektronski. Opseg omatanja je takav da iznosi 1,30 metara, ali na način da je prekriven rub. Broj omatanja se kreće od 1,5 do 6, a i elektronski je indikator pravljenja oblika bale. Bale se prave od centra prema krajevima.

Cijeli stroj dugačak je 4,47 metara, a visok 2,75. Teži 3010 kilogram. Pneumatici su 480/45-17. Takve su gume u standardnoj opremi, a tko želi može imati i uže, odnosno 380/55-17. Rampa za bale je u sastavu redovne opreme, a mogu se naručiti i hidraulične kočnice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.