Cijene junadi nastavljaju padati

1157

U prošlom mjesecu cijene svinja i odojaka bilježile su lagani rast, dok je tržište junadi obilježila stagnacija i daljnji pad cijena.

krave

Tijekom prošlog mjeseca cijena odojaka u kontinentalnom dijelu zemlje kretala se između 12 i 18 kuna, prosječna cijena bila je oko 16 kn/kg.

Tržište bilježi smanjenu potražnju za odojcima, no unatoč tome sadašnje trenutne cijene više su u prosjeku za 6 posto u odnosu na lanjske cijene istog razdoblja.

Tržište svinja obilježilo je blagi porast cijena. Prosječna cijena u kolovozu najviša je cijena tog mjeseca zabilježena do sada, a iznosila je 12,19 kn/kg. Cijene svinja na sajmovima kretale su se od 10,50 do 14,50 kn/kg u kontinentalnom dijelu, te su u prosjeku više za 3,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Cijena junadi bilježi daljnju stagnaciju cijena te ujednačenu ponudu i potražnju. Tijekom prošlog mjeseca u kontinentalnom dijelu Hrvatske na stočnim sajmovima cijene muške simentalske junadi najčešće su bile od 13,50 do 15,50 kn/kg, dok su cijene junica za klanje bile od 10,00 do 14,50 kn/kg.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.