Silokombajn Claas Jaguar 830

2998

Ovaj Claas silažni kombajn ima 6 cilindrični Daimler – Chrysler Motor OM 460 LA 254 kW (345 KS) pri 1800 o/ min po ECE R 24 standardu, a tu je i spremnik za gorivo kapaciteta 850 l.

claas jaguar

Ima ugrađen kompresor za zrak sa spremnikom od 20 lit (600 lit/min, 9,5 bar). Posjeduje i četiri uvlačna valjka za gnječenje s optimiranim detektorom za metale, reduktor sa 6 brzina uvlačenja i s hidrauličnim reverziranjem, te dvije brzine za pogon adaptera. Bubanj je širine 750 mm s 24 komada noževa postavljena u obliku slova V (dužina reza: 4 – 5,5 – 7 – 9 – 14 – 17 mm), a promjer bubnja je 630 mm, broj okretaja bubnja 1200 o/ min, hidraulični uređaj za brušenje noževa, Corn-Cracker – drobilica zrna s pogonom preko četverostrukog remena, sustav za brzo vađenje Corn-Crackera prema nazad bez demontaže bubnja. Ubrzivač mase širine 680 mm neposredno iza Corn-Crackera.

Tu svakako treba istaći i slijedeće karakteristike. Hidrauličko zakretanje istovarne cijevi (190º) s sigurnosnim uređajem, spremnik za vodu ili aditive za fermentaciju zapremine 410 lit sa pumpom crijevima i mlaznicom iza ubrzivača, kontrola protoka (l/h) i potrošnje tekućine (lit) preko CIS-a.

PODVOZ: Hidrostatski pogon, CLAAS OVERDRIVE podvoz – elektronska regulacija na osnovu broja okretaja motora, s 12 tonskom pogonskom osovinom, hidrauličko upravljanje.

Mjenjač s 2 stupnja prijenosa (1 stupanj 0-14 km/h, 2 stupanj 0-20 km/h) Kabina je posebno zanimljiva. To je VISTA CAB –prostrana kabina s ugrađenom klimom i trostruko podesivim stupom volana i neizbježnim zračnim sjedalom, kao i sjedalom suvozača. Tu je i višenamjenska ručica (Joystick), konzola s centralnom elektrikom, ugrađen radio ( s antenom i dva zvučnika), CLAAS Informationssystem (CIS) za pokazivanje i nadzor raznih funkcija stroja, mjerač potrošnje goriva (l/h, l/parceli, l ukupno),

Pod pojmom ostala oprema podrazumjevamo svjetlosnu i sigurnosnu signalizaciju, noževi i kontra nož za kukuruz, limovi potrebni za silažu kukuruza, Stop Rock-detektor za kamenje PICKUP 300 HD : Radna širina 3,00 m, pogon preko zglobnih vratila i lanaca bez gubitka snage, jednostavno prilagođavanje broja okretaja, HD-Plus s valjkastim usmjerivačima, aktivni uvlačni puž, mogućnost reverziranja PickUp-a, Claas Contour sustav za aktivno kopiranje terena, 2 bočna potporna kotača koji su hidraulički sklopivi za transport na javnim cestama.

Adapter za silažu kukuruza RU 450 XTRA: neovisan o redovima, radnog zahvata 4,50 m, pogon preko zglobnog vratila i kutnih reduktora bez gubitka snage. Ima mogućnost reverziranja u slučaju zagušenja, pri čemu materijal ostaje na velikim diskovima i ne pada na zemlju kao i ponovno uključivanje adaptera nakon reverziranja moguće je pod punom turažom motora.

Posjeduje valjke za polegnutu kukuruzovinu s reduktorom s 2 stupnja, transportna širina 3,00 m. Preporučuje se da se na stražnji dio Jaguara ugrade 10 dodanih utega ukupne težine 1100 kg.

Pogledajte VIDEO:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.