Nošene prskalice Leško

1347

Nošene prskalice Leško mogu biti zapremnine od 200 do 1200 litara i širine grana za prskanje od 6 do 15 metara. Najtraženiji modeli u ovoj paleti prskalica su zapremnine 600, 800 i 1000 litara. Oni omogućuju optimizaciju poslova prskanja za većinu srednjih poljoprivrednih gospodarstava.

lesko

Najtraženiji modeli u ovoj paleti prskalica su zapremnine 600, 800 i 1000 litara. Oni omogućuju optimizaciju poslova prskanja za većinu srednjih poljoprivrednih gospodarstava. Ono što ova tri modela izdvaja od ostalih jest činjenica da mogu biti opremljeni računalnim upravljanjem procesa prskanja. Uključiti računalo u proces prskanja donosi korisniku mogućnost automatizacije i racionalizacije prskanja. Računalo kontrolira brzinu rada i potrošnju po hektaru.

Zadatak korisnika je odrediti koju potrošnju želi po hektaru i tada računalo kontrolira pritisak i potrošnju s obzirom na brzinu kojom se krećete. Na taj način se dobiva potpuno ravnomjerno prskanje cijele površine i ne može se dogoditi da jedan dio npr. površine kukuruza bude tretiran sa više zaštitnog sredstava. Važna stvar u ovom slučaju je i smanjenja potrošnja koja donosi direktne učinke na profitabilnost kulture.

Nošene prskalice mogu biti opremljene granama raspona od 6 do 15 metara. U većini slučajeva korisnici odabiru 12 i 15 metara ovisno o ostalim agrotehničkim preferencijama koje kupac primjenjuje u poljoprivrednoj proizvodnji.

Grane zahvata 12 i 15 metara su opremljene sa MRX sustavom koji prati konfiguraciju tla. Cilj ovog sustava je da grane, tj. mlaznice budu uvijek isto udaljene od tla bez obzira na nagibe koji su često prisutni na terenu. U praksi se zna čuti vrlo zvučno i lako pamtljivo objašnjenje: plivajuće grane. Ove grane mogu također imati i hidraulično dizanje i spuštanje što uvelike olakšava posao s obzirom da masivnost i težinu samih grana.

Česta je praksa da kod kupovanja prskalice najvažniji faktori budu zapremina i regulator prskanja. Dakako da su to vrlo važni segmenti bez koje funkcionalnost prskalice ne bi bila moguća, međutim dizne su zapravo najvažniji faktor iz razloga što najviše utječu na učinkovitost procesa prskanja. Cijena dizni u većini slučajeva čini manje od 1% vrijednosti cijele prskalice, a njihova važnost za proces prskanja je daleko veći.

Preporučujemo da kod odabira dizni posvetite najveću pažnju i savjetujete se sa prodavačima i stručnjacima iz savjetodavne službe kako bi mogli odabrati optimalne dizne za vaše potrebe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.