Fendt 1050 Vario

2562

Ova serija snažnih traktora, za razliku od postojećih modela već prisutnih na tržištu, osim velike snage, odlikuje izuzetna fleksibilnost i pokretljivost bez obzira na tešku i robusnu konstrukciju, te je implementirana napredna i inovativna tehnologija poput VARIO GRIP tehnologije za kontrolu pritiska, kako bi se olakšao rad operateru i povećala učinkovitost samog stroja.

Fendtovi inženjeri prilikom projektiranja serije 1000 VARIO zadali su si zadatak da izrade traktor koji će biti pokretljiv, jednostavno upravljiv, s efektivnom raspodjelom snage od 500 KS, koji će imati smanjenu potrošnju goriva, prilagodbu paketa opreme zavisno od aplikacije, i važnu stavku kao što je prilagodba globalnom tržištu.

 

Za razliku od konkurencije i već postojećih modela traktora od 500 KS, težine veće od 17 t, Fendt je otvorio novi segment u rasponu od 380 do 500 KS, te težinom od 14-25 t. Zbog smanjene težine, velike pokretljivosti i snage, moguć je rad s priključnim strojevima za sjetvu, te ujedno i građevinski radovi, transport (60 km/h) ili teži radovi koji uključuju rad s hidraulikom.

Ovu seriju snažnih traktora, za razliku od postojećih modela već prisutnih na tržištu, osim velike snage, odlikuje izuzetna fleksibilnost i pokretljivost bez obzira na tešku i robusnu konstrukciju, te je implementirana napredna i inovativna tehnologija poput VARIO GRIP tehnologije za kontrolu pritiska, kako bi se olakšao rad operateru i povećala učinkovitost samog stroja.

“Fendtovi inženjeri prilikom projektiranja serije 1000 VARIO zadali su si zadatak da izrade traktor koji će biti pokretljiv, jednostavno upravljiv, s efektivnom raspodjelom snage od 500 KS, koji će imati smanjenu potrošnju goriva, prilagodbu paketa opreme zavisno od aplikacije, i važnu stavku kao što je prilagodba globalnom tržištu. Za razliku od konkurencije i već postojećih modela traktora od 500 KS, težine veće od 17 t, Fendt je otvorio novi segment u rasponu od 380 do 500 KS, te težinom od 14-25 t. Zbog smanjene težine, velike pokretljivosti i snage, moguć je rad s priključnim strojevima za sjetvu, te ujedno i građevinski radovi, transport (60 km/h) ili teži radovi koji uključuju rad s hidraulikom.”, piše Gospodarski list.

Novi Fendt ima opcionalno dostupnu hidrauliku velikih kapaciteta s dva visoko učinkovita nezavisna hidraulička kruga. Dvije autonomne aksijalne klipne crpke mogu zadovoljiti zahtjeve za različite razine protoka i pritiska u dva radna hidraulička kruga ovisno o potrebama. Protok prve crpke je 220 l/min, a druge 210 l/min, te je moguće kada se radi s dva različita priključka i različitim zahtjevima, zasebno regulirati volumen protoka i pritisak. Fendt Vario 1000 predstavljen je javnosti po prvi puta na Međunarodnoj konferenciji za tisak 2014. godine na kojoj je sudjelovao i urednik Gospodarskog lista.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.