Rudolph je srednje kasna sorta krumpira s crvenom pokožicom gomolja, a meso je bijele boje.
Gomolji su relativno krupni, okrugli do ovalni i dosta ujednačeni. Poznata je po izrazito visokom urodu i odličnoj kvaliteti gomolja. Sorta dobro podnosi klimatske neugodnosti i nije osjetljiva, zato gomolji ne pucaju, a stres ne uzrokuje sekundarni rast. U gnojidbi treba biti manja doza dušika, preporučuje se malo više kalija. Sorta je namijenjena za široku upotrebu za domaćinstva, a posebno za zimnicu.
Sorta se odlično čuva, sve do proljetne potrošnje. Dobro se skladišti i dugo zadržava svježinu posebno ako su uvjeti skladištenja primjereni. Jedna je od najraširenijih „crvenih sorti“, odlično prihvaćena od poljoprivrednih proizvođača, ali i hobista. Gomolji su pravilnog, okrugloovalnog oblika, srednje krupnoće i vrlo ujednačeni. Sorta traži više stajnjaka u gnojidbi.
Od nicanja do vađenja potrebno je 90 – 110 dana. Rudolph pripada AB kulinarskom tipu krumpira što znači da se gomolji mogu koristiti za pečenje, salate, ali i prženje. Sorta je dobre otpornosti na najvažnije uzročnike bolesti i štetnike.
Sorta Rudolph je tipična sorta zimnice, koja je namijenjena duljem skladištenju jer se dobro čuva. Uz primjereno skladištenje, gomolji dugo vremena zadržavaju svježinu.