Prinosi DEKALB hibrida uljane repice blizu 5 tona po hektaru

1953

Proizvodna godina je bila iznimno teška u pogledu uljane repice. Puno izazova tijekom cjele vegetacije, da biste uopće proizveli uljanu repicu.

Isto tako možemo reći da se trud, ulaganje, ulaganje u sebe i znanje isplati. I ove godine poljoprivredni proizvođači koji nisu željeli niti smjeli prepustiti baš ništa slučaju, koji rade profesionalno, značajno su manje osjetili financijsku razliku u žetvi.

Prenosimo vam komentare i prinose poljoprivrednih proizvođača i tvrtki koje su ove godine bili zadovoljni sa izborom hibrida i samim tim ostvarili uspješne rezultate.

“Bio je blagi led u punoj zrelosti uljane repice, a DEKALB je imao najmanje otvorenih komuški u odnosu na konkurenciju. To je znači odlika DEKLAB hibrida, a nama je bitno dočekati donje katove komuški da sazriju. ” TOMISLAV FERINAC, Tovarnik, Vukovarsko-srijemska županija.

Jedna od najvažnijih osobina DK hibrida uljane repice je tolerantnost na osipanje što vam pruža sigurnost ukoliko se žetva oduži i do 14 dana radi nepovoljnih vremenskih uvjeta, a bez gubitka prinosa koji je povezan s većom tolerantnosti na pucanje komuški.
Tolerantnost na pucanje komuški i osipanje je karakteristika svih DEKALB hibrida.

“Stvarno sa DEKALB uljanom repicom ne bude ni rasipa, nit’pucaju komuške. Zbog toga je najviše i volimo. Zato i sijemo DEKALB. Pokazao se 100% najbolji.” TOMISLAV MILOŠ, Beravci, Brodsko-posavska županija.

DK Exalte

Hibrid DK Exalte je široko rasprostranjen i širom Europe, pokazuje izuzetnu stabilnost u postizanju visokih prinosa pri različitim uvjetima proizvodnje. Prilikom rane sjetve bolji rezultati se postižu s nižim sklopovima zbog sposobnosti snažnog bočnog grananja.

“Prošle godine sam prvi puta išao sa DEKALBOM. Odličan mi se pokazao prinos i financijski smo se našli u tome. ” ŽELJKO LUKAČ, Kokinac, Bjelovarsko-bilogorska županija.

DK Exception

DK Exception pored visokog potencijala prinosa karakterizira stabilnost prinosa u različitim uvjetima proizvodnje. Hibrid DK Exception ima izuzetno kompaktan habitus i tolerantan je na polijeganje. Optimalno usvajanje dušika u stresnim uvjetima osigurava stabilan prinos unatoč izazovima tijekom godine.

“Iz godine u godinu dolaze novi hibridi i zašto ne bi probali sijati neki novi hibrid koji je možda bolji nego prethodni? Vjerujemo DEKALB-u. ” LEO SABOL, Ivanovec, Međimurska županija.

DK Exstorm

DK Exstorm je vrlo prilagodljiv nepovoljnim uvjetima proizvodnje te ima iznimno brzu reakciju na primjenu gnojiva. Preporučuje se proizvođačima koji očekuju visoke i stabilne prinose u nešto lošijim uvjetima proizvodnje. Sjetva u ranijim ili optimalnim agrotehničkim rokovima se najbolje pokazala na gustoće od 35-45 biljaka/m2.

“DK Exstorm se pokazao u pokusima jedan od najboljih hibrida. Stabljike su čvrste, kao i čvrste komuške, otporne na otvaranje i pucanje. Meni to znači, garantira mi sigurnost u žetvi. Zbog vremena kakvo je u ovom trenutku mi odigra super ulogu zbog toga što ne pukne komuška i imam uvijek vremena za odgađanje žetve za 3-4 dana.” HRVOJE MESAR, Velika Barna, Bjelovarsko-bilogorska županija.

Kontaktirajte naše agronome i potražite savjet isključivo za vaše parcele i vaše proizvodne uvjete:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.