Fungicidi za suzbijanje pepelnice vinove loze

795

Pepelnica je jedna od najznačajnijih bolesti vinove loze u našim krajevima. Svake godine veći broj vinograda «strada» od ove bolesti. Jedan od razloga sve većih šteta u vinogradima je i mali broj registriranih pripravaka za suzbijanje ove bolesti.

Chromos Agro vinogradarima nudi tri nova pripravka za suzbijanje pepelnice vinove loze i to:

Postalon 90 SC je kombinirani kontaktno-sistemični fungicid za suzbijanje pepelnice vinove loze. Koristi se u koncentraciji 0,1-0,125 %, odnosno 100-125 ml u 100 litara vode. Preporuča se primjena u vrijeme intenzivnog pritiska bolesti, nakon cvatnje pa do zatvaranja grozda.

Vivando je novi pripravak tvrtke BASF, koji se koristi za suzbijanje pepelnice vinove loze. Vivando je lokosistemični fungicid translaminarnog kretanja, preventivnog i kurativnog učinka. Koristi se u koncentraciji 0,015-0,020 % (15-20 grama u 100 litara vode).

Collis 80 je kombinirani preventivni fungicid sistemičnog učinka za suzbijanje pepelnice vinove loze. Koristi se u koncentraciji 0,03-0,04 % (30-40 ml u 100 litara vode).Može se koristiti najviše tri puta u vegetaciji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.