Preporuke za razvrstavanje plodova nakon skladištenja (za konzumaciju ili proizvodnju sokova)

312

Svi truli plodovi, čak i oni malo zahvaćeni truleži, trebaju biti uklonjeni u što je moguće većoj mjeri, a zdrave plodove treba držati u čistim spremnicima.

Kada su spremnici za odabir plodova za maloprodajnu distribuciju uklonjeni iz skladišta, spremnici plodova koji su ostali za sokove trebaju biti posebno označeni i vraćeni u hladnjaču unutar 12 sati od sortiranja. Vrijeme koje plodovi provedu na sobnim temperaturama mora se svesti na minimum. Idealno, plodovi za proizvodnju sokova trebaju biti čuvani pri temperaturama manjim od 5 °C između povlačenja iz skladišta i proizvodnje sokova i trebaju biti upotrijebljeni što je prije moguće.

Plodovi koji su namijenjeni za proizvodnju sokova trebaju biti upotrijebljeni što je prije moguće i unutar normalnog roka trajanja koje će biti preporučeno za plodove iz istog skladišta. Bilo kakvi natučeni dijelovi potaknuti će stvaranja patulina, stoga udarce treba svesti na minimum, posebno ako će se plodovi uskladištiti duže od 24 sata na sobnoj temperaturi prije proizvodnje sokova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.