Hidrogelovi-rješenje za dugotrajnu opskrbu vodom

180

Iako je brigu oko održavanja sobnog cvijeća najbolje prepustiti osobi od povjerenja, danas to baš kao i da nije tako lako.

Stoga smo odlučili na godišnji odmor ponijeti i ključeve svoga stana. Ali, što onda s našim sobnim biljkama. Srećom, postoji rješenje za to u obliku hidrogela.

Naime, danas na tržištu možemo pronaći namjenske hidrogelove koje našim sobnim biljkama osiguravaju dovoljne količine vode u trajanju od čak 30 dana.

Broj navedenih gelova ovisi od veličine, odnosno, promjera lončanica a što je i naznačeno na samoj ambalaži ovog revolucionarnog proizvoda. U protivnom, pojedine domaćice već imaju provjerene metode a koje se odnose na pravljenje pričuvnih sustava za natapanje.

Dakako, riječ je o čitavom asortimanu proizvoda, počevši od plastičnih boca pa sve do podložaka ispunjenih glinom. Međutim, sve navedene metode nisu i jednako učinkovite. Ali, pored svega potrebno je imati na umu kako sve biljke nemaju iste potrebe za vodom, te da biljke u fazi intenzivnog rasta i cvjetanja trebaju veće količine vode. S druge strane, kaktusi i sukulenti čuvaju zalihe vode u mesnatim listovima pa ih treba rjeđe i zalijevati, dok biljke krupnih listova, pak, trebaju češće zalijevanje.

Osim toga, vrijedi pravilo kako biljke u malim loncima kao i one biljke čije je korijenje preraslo treba češće zalijevati. Da ništa ne bi prepustili slučaju nužno je poznavati i činjenicu kako se voda brže isparava u glinenim za razliku od plastičnih posuda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.