Pelet za čišćenje ložišta kotlova

2014

Peleti za čišćenje ložišta kotlova za centralno grijanje, ložišta sobnih peći, kamina, kao i ložišta kotlova i kamina na pelet jednostavan su i učinkovit način uklanjanja naslaga čađe i smole nakupljenih uslijed izgaranja ogrijeva.

Proizvodi djeluju katalitički, snižavajući temperaturu izgaranja čađe te su potpuno bezopasni za upotrebu. Uklanjanjem čađe i smole iz ložišta i dimnjaka značajno povećavate efikasnost kotlova/peći (jer nakupljena čađ i smola djeluju kao izolatori), izbjegavate mogućnost začepljenja dimnjaka te produljujete vijek trajanja kotla (onemogućuje se korozija ispod naslaga čađe i smole).

Kako biste osigurali sigurno i učinkovito funkcioniranje vašeg kotla, peći ili kamina, preporučuje se redovna upotreba proizvoda za sagorijevanje čađe sukladno naputcima uz svaki od proizvoda, odnosno po potrebi i češće (npr. kod kotlova za centralno grijanje koji rade u prigušenom režimu rada ili se lože drvima s velikim postotkom vlage uslijed čega se pojačano nakupljaju naslage čađe i smole).

Način upotrebe:

Pelet za čišćenje čađe upotrebljava se kao i klasičan pelet – jednostavno se usipa u spremnik kotla, te se mješa s običnim peletima Sagorijevanjem peleta otpuštaju se katalitičke supstance koje napadaju i razgrađuju ostatke čađe i katrana, a redovnom upotrebom povećava se učinkovitost kotla i spriječava začepljenje čađom i katranom pelet sustava i dimnjaka

Doziranje:

Za potrebe održavanja ložišta i dimnjaka čistima te povećanja učinkovitosti kotla, pelet za čišćenje preporučuje se upotrijebljavati svaka 2 tjedna tjekom sezone loženja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.