Skladištenje suhih šljiva

1061

Sušenje šljiva je jedan od najlakših načina konzerviranja šljiva koji postoji. Najviše vremena će vam zapravo oduzeti priprema i čišćenje šljiva, a sve ostalo je samo stvar provjere, okretanja i pakiranja šljiva dok se suše tijekom sljedećih 10-ak sati.

Postoji više načina kako dobiti suhe šljive, prirodni i umjetni.

Nakon što su se šljive osušile napravite postupak kondicioniranja – stavite ih u staklenke na 7 dana te protresite staklenku jednom dnevno. Ako na stjenkama staklenke primijetite vlagu, šljive je potrebno još sušiti, a ako je staklenka potpuno suha, šljive možete spremiti u vrećice za zamrzavanje i skladištiti na sobnoj temperaturi u kuhinjskom ormariću ili ih možete zamrznuti.

Ako primijetite kondenzaciju na staklenkama, ali vam odgovara tekstura i okus šljiva i ne želite ih dodatno sušiti, takve šljive ne možete skladištiti na duže vrijeme na sobnoj temperaturi. Trebate ih pojesti u roku od tjedan dana ili zamrznuti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.