Suzbijanje korova u vinogradima

2217

Za suzbijanje korova važno je: širina herbicidnoga pojasa ne smije prijeći prosječno 1/3 međurednog razmaka.

U međurednom se prostoru kosi tratina, a korove u uskom pojasu redova treba suzbijati ekološki prihvatljivim herbicidima.

Pri tome se pokušava uporaba herbicida što više smanjiti. Suzbijanje korova u vinogradima do 3. godine starosti ne provodi se herbicidima, a i u starijim vinogradima može se katkad i preskočiti.

Tijekom zime neka pojas u redovima djelomično ozeleni, jer to omogućava potrošnju viškova gnojiva, sprječava eroziju i čini zaklon korisnim kukcima i grinjama. Pri uporabi proizvoda na osnovi glifosata postižu se najbolji učinci tijekom jeseni, poslije berbe.

Proizvodi na osnovi oksifluorfena, terbutilazina rabe se samo u proljeće. Tijekom ljeta, ako je jaka zakorovljenost, rabe se proizvodi na osnovi glufosinata. Pri suzbijanju korova također treba voditi računa o rezistentnosti i pokušati što češće mijenjati proizvod.

Cidokor, Herbocor, Glyphogan 480SL, Boom effect, Herkules 480 SL, Clinic, Dominator, Cosmic,Tender, Glyfos, Mentor, Total 480 SL, Round up bioactiva, Oxalis Herbocid, Glifomal 480Sl, Total bio, Pin 480, Terazin total KS, Ouragan sistem 4 EC Goal, Galigan 240EC, Verton (EC), Gallus (EC) Basta – 15, Terazin Total .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.