Zaštita putem korijena i lista u eko proizvodnji

289

U nastavku donosimo popis proizvoda koji su bazni u ekološkoj proizvodnji, a spadaju u skupinu ili biostimulatora ili ojačivača.

Ojačivači djeluju na vlastiti obrambeni mehanizam biljaka i da skroz pojednostavimo, konstantno „napadaju“ biljku kako bi ona aktivirala svoje prirodne mehanizme obrane i oduprla se zarazi. Pri tome je jako važno primijeniti pravilnu ishranu kako bi maksimalni potencijal svake biljke bio omogućen.

Zlatna ribica mješavina je korisnih bakterija koje se nalaze u prirodi. Korištenjem ovog preparata, bilo kroz tlo bilo preko lista, omogućavamo veću brojnost korisnih mikroorganizama koji logično postaju konkurenti štetnim i onemogućavaju razvoj istih.

Phytalex MZ prvi je pravi sistemik u ekološkoj proizvodnji, koji zbog izrazito malih čestica slobodno ulazi kroz sve stanice biljke i kreće se floemom i ksilemom radeći zaštitu preko korijena i putem lista. Od iznimne je važnosti za bolesti kao Xanthomonas, Armilarija i sve ostale bakterijske bolesti.

Bio 9 rame plus koristi nano tehnologiju farmaceutske industrije te na nosače veže korisne mikroelemente koji se s tog nosača postupno otpuštaju i rade dugotrajni sloj zaštite.

Red block jekoristan zbog velike količine joda i karbona koji djeluju na promjenu pH na površini i uspješno djeluju na sve gljive koje uzrokuju trulež (botritis i monilija). Slično djeluju Blocks i Manzic koji omogućava obranu od infekcije unutar 6 sati, jer uzrokuje jaku hipersenzitivnu reakciju biljke prilikom čega ona izlučuje enzime koje koristi kako bi se zaštitila od nametnika. Mikroelementi koji se ciljano nalaze u proizvodima, pomažu da se zaštita odvija pravovremeno. Kitozan u proizvodima odrađuje velik dio obrane.

Silik evo je za razliku od ostalih silicijevih proizvoda na tržištu pravi pročišćeni i agronomski proizvod. Vrlo je važno da ne koristite proizvode koji su nepročišćeni i koji mogu kontaminirati usjeve. Silicij i kalij djeluju tako da povećavaju i očvršćavaju membranu i rade fizičku barijeru za nametnike.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Loading...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.